Amerika deel 3: HQ Stampin' Up! Riverton

Het lijkt alweer een tijdje geleden,
Maandag 2 Mei heb ik een bezoek gebracht aan het hoofdkantoor van Stampin' Up! in Riverton.
Bij aankomst werden we verwelkomd in de grote imposante welkomsthal. Hier zaten 2 enthousiaste dames bij de receptie die direct wilden weten waar we vandaan komen.

Red werd onze rondleider, een leuke enthousiaste man die alle vragen van ons zo goed mogelijk heeft beantwoord. We zijn gestart in het kleine museum waar allerhande informatie over de geschiedenis over Stampin' Up te lezen is. Een impressie hiervan:

Leuke inspiratie voor een hobbywerkkamer


De start in 1988 te Kanab


De schop in de grond, ja ook Shelli zelf staat erbij, om de bouw
van dit mooie hoofdkantoor in te luiden.

                                                                     The wall of fame!

Na het interessante rondje in dit kleine museum, vertelde Red een heel aantal bijzondere zaken omtrent dit gebouw. Zo koos Shelli ook hier voor de kleur bruin, dit zodat mensen die door de omgeving rijden niet verblindt worden als de zon op het gebouw weerkaatst. Samen met de buurtbewoners heeft ze overlegd hoe hoog breed en groot het gebouw mocht worden. Ze besloot om hier nog een aantal ha. extra grond bij aan te schaffen zodat het gebouw van alle kanten goed te zien is. Hierdoor valt de bijzondere architectuur ook nog eens extra op. Het is werkelijk een pareltje van een gebouw om naar te kijken. Zeer bijzonder is dat Shelli de bouw zelf bekostigd heeft, geen Stampin' Up! geld en geen lening.


Ook binnenshuis is Shelli weer zeer begaan met haar medewerkers. Zo wilde ze in eerste instantie geen eigen kantoor. Ze werkt namelijk het liefst net zo hard met alle medewerkers samen in de open ruimte of zelfs in de voorraadhal. Toch is een kantoor met wanden belangrijk voor belangrijke gesprekken met gasten. Ze koos een kleine ruimte, meer dan genoeg met weinig poespas. Inmiddels is dit kantoor nu van haar dochter Sarah, zij heeft een nieuw tafelblad laten plaatsen. Het kantoor ligt naast het enige andere kantoor van Financieel Manager Rich.

In de hele verdere indeling is rekening gehouden met mooi uitzicht vanuit de werkplekken van de medewerkers. Het mooie uitzicht op de Rocky Mountains zou ik graag willen ruilen met werkuitzicht thuis! De vergaderruimtes liggen in het midden van het gebouw, tijdens het vergaderen is het uitzicht niet nodig.


De pauzeplekken zijn erg inspirerende plekken met zitzakken, knutselmateriaal en tafeltennis. Zodat iedereen weer fit en energiek verder kan gaan.
In een vergaderruimte ontmoette ik Shannon West, het ideale moment om haar alvast haar verjaardagskaart te geven. #imbringingbirthdaysback

Na alle kantoren was het tijd om de opslag te gaan bekijken.
Opvallend waren de vele vlaggen bij binnenkomst, deze verwijzen naar alle nationaliteiten van de werknemers. Heel wat landen zijn vertegenwoordigt, de Nederlandse vlag mist.
Misschien toch eens reageren op een vacature?
Indrukwekkend om te zien hoe groot deze opslag is, 12 voetbalvelden groot. Daarbij is er de mogelijkheid om bij drukte de werkplekken met 3 te vermenigvuldigen door de hoogte in te gaan. Elke medewerker draagt zorg over 1 pagina uit de catalogus. Komen de dozen langs knipperen er lampjes bij de producten, zo weet de medewerker precies wat er in de doos moet

Alle dozen worden gewogen, door de artikellijst per bestelling weten ze welk gewicht de doos moet hebben. Is de doos te licht t.o.v. de lijst maakt hij een controle rondje. De verzendkosten in Amerika zijn stukken hoger dan bij ons, zij betalen 10% van de bestelwaarde aan verzendkosten!


Na een inspirerende wandeling bracht Red ons langs de mooie schilderijen in de gang terug naar de entree. Hier kregen we van de receptionistes nog een cadeau als dank voor onze komst. Met de nieuwe stempel en inkt zijn we voldaan weer richting ons hotel gekeerd!

Volgende week het laatste deel van ons Amerika avontuur, On Stage 2016 in Salt Lake City!


Reacties

Populaire posts van deze blog

Stampin’Up! NL demo’s bloghop #1

Catalogus Party 2 Juni 2018

it's Our Birthday