Amerika deel 1

3 weken lang heb ik het beloofde land bezocht, met 3 bijzondere Stampin' Up! momenten.
Over deze 3 momenten wil ik graag wat informatie en foto's met jullie delen.
Het verhaal zal ik in 4 delen vertellen omdat de posts anders erg lang worden.

1. Shelli Gardner, cofounder Stampin' Up!
2. Fabriek Kanab
3. HQ Riverton
4. On Stage 2016 Salt Lake City

1. Shelli Gardner, Cofounder Stampin' Up!

In Kanab had ik de eer om Shelli te ontmoeten. Wat is dit een lieve, hartelijke vrouw.
Shelli straalt warmte uit en heeft nog evenveel passie voor het bedrijf als 28 jaar geleden toen zij hiermee is gestart.

Uiteraard wilde zij graag op de foto, ze vroeg me zelfs om deze foto naar haar te Whats Appen. Na een gezellig praatje, de foto en een knuffel vervolgde Shelli haar weg naar haar medewerkers. Haar demonstratrices en medewerkers waardeert Shelli ten zeerste, zonder hen is er geen Stampin' Up!Shelli is in 1988 samen met haar zus gestart met het ontwerpen en produceren van stempels. Naderhand zijn ze dit gaan combineren met matchend papier, inkt, lint en alle bekende producten zoals ze nu op de markt te verkrijgen zijn.

Dit productieproces werd lange tijd ca. 10 mile buiten het dorp Kanab gedaan. Hier lag een straatje in oude cowboystijl waar alles geregeld werd. Op een gegeven moment groeide het bedrijf dusdanig dat de oude fabriek de productie niet meer redde. Het management opteerde voor HQ en een nieuwe fabriek in de voorsteden van Salt Lake City.

Shelli was het er mee eens dat HQ goed in Salt Lake City zou passen. Ze wilde echter niet dat de fabriek 450km verderop gebouwd zou worden. Alle medewerkers in Kanab zouden dan hun baan verliezen, dit kon zij niet aanzien. Dit resulteerde in de nieuwe fabriek 1 mile buiten het centrum van Kanab, hier kom ik later bij terug.

Shelli heef zelf zowel het gebouw van HQ als de fabriek mogen ontwerpen. Ze koos voor aardetinten welke een hele fijne ambiance geven. En niet zo verblindend zijn in de felle zon, die veel schijnt in de staat Utah! In de ontwerpen heeft ze oog gehad voor detail, zo zorgde ze voor hoge werkruimten met veel licht. Alle kedewerkers werken aan de raamkant, met uitzicht op de Rocky Mountains.

Shelli hield echter niet alleen rekening met de medewerkers ook de bewoners die rondom het gekochte terrein wonen heeft ze betrokken in het ontwerpproces. Waar willen jullie dat ik rekening mee hou? Hoe hoog mag ik bouwen? Etc. Zo heeft Shelli bij beide panden er op gelet dat er nog genoeg ruimte is rondom de gebouwen. Het zijn 2 prominente, mooie gebouwen welke niet meer zijn weg te denken in het straatbeeld van Kanab en Riverton.
In maart dit jaar, heeft Shelli haar dochter Sarah benoemd als de nieuwe CEO van Stampin' Up! Voor het eerst na deze titelwissel stonden ze tijdens On Stage! 2016 Salt Lake City weer samen op het podium. Het is prachtig om te zien hoe moeder en dochter dit samen oppakken. Dit laat mij denken aan de band met mijn moeder! onmisbaar!!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stampin’Up! NL demo’s bloghop #1

Catalogus Party 2 Juni 2018

it's Our Birthday